My Larsson är en av våra konsulter. Hon klev ombord i början av december och just nu gör hon sin praktik hos oss på kontoret på Erstagatan och ägnar sig åt att fördjupa sina kunskaper inom systemutveckling. Om några veckor kommer hon att vara en fullfjädrad konsult och då kommer hon arbeta hos en av våra kunder, kanske i rollen som utvecklare.

Men hur kan en dag se ut egentligen för en blivande konsult inom utveckling och kvalitetssäkring? Vi bad My att dokumentera, så här kan du följa med henne under en dag:

Min resväg 
På vägen till jobbet går jag genom vackra söder där jag har växt upp. Det är mycket nostalgi och alltid fina soluppgångar. Men just den här dagen var det kallt!

Dagens höjdpunkt
På morgonen tycker jag om att göra en kopp te och sätta mig i biblioteket med musik i hörlurarna och läsa en bok. Ämnet för dagen: Selenium.

Koppla av på jobbet
Något som får mig att koppla av på jobbet är ordning och reda och en fin miljö. Köket är nog min favoritplats, det är en fin grön miljö som bjuder in. Behöver jag en paus från skärmen kommer jag gärna till köket och äter lite mellanmål eller varför inte göra lite nytta och plocka ur diskmaskinen?

Något som jag har nytta av på jobbet
Det verktyg som gör störst nytta för mig är att kunna organisera mitt arbete genom kanban tavlor. Jag använder både virtuella tavlor och våran gemensamma fysiska tavla. Det hjälper mig att hålla mig fokuserad, få överblick och det känns bra när man kan kryssa av en aktivitet.

Glad på jobbet
Det är kul att vara ute hos kund. 

På GroPlay känner man sig alltid välkommen och får spela spel på arbetstid!

Något oväntat
På min rast gillar jag att promenera och få lite frisk luft. På en av promenaderna träffade jag en väldigt social katt som insisterade på uppmärksamhet.

Tack My! Vi på Unicus hoppas att du som läser det här har en bra dag.