Anna Rosenberg kliver ombord som ny konsultchef på Unicus den första april. Hon har lång erfarenhet av försäljning, drivs av att skapa förbättringar och vill att alla medarbetare ska känna att deras arbetsinsats bidrar till helheten.

Hej Anna, och välkommen till Unicus! Du skulle börja redan i oktober 2020, men precis innan det var dags ändrades förutsättningarna. Vill du berätta vad som hände?

– Två dagar innan jag skulle börja på Unicus fick jag en bröstcancerdiagnos. Så från den ena dagen till den andra gick jag från att ha varit överlycklig att jag snart skulle börja mitt drömjobb till att ha ett halvår med operation, cellgifter och strålning framför mig. Det har varit riktigt tufft, och det har betytt mycket för mig att veta att jobbet väntar. Blombuketten där det stod ”Worth waiting for” på kortet gjorde mig väldigt glad.

Vi är tacksamma över att behandlingen har gått bra, och ser fram emot att få börja jobba tillsammans med dig från och med första april. Är det någonting som du tänker är bra för våra kunder att känna till?

– Eftersom jag har en krävande behandling bakom mig kommer jag jobba deltid under våren, och håret har ännu inte hunnit växa ut igen. Jag vill gärna vara öppen så att de jag möter inte ska behöva känna sig obekväma, men jag vill också berätta att jag verkligen ser fram emot att komma igång och att träffas.

Du beskriver din roll som konsultchef på Unicus som ditt ”drömjobb”. Kan du berätta lite om hur det kommer sig att du valde att söka jobbet?

– Jag har följt Unicus resa på lite avstånd sedan starten i Sverige för tre år sedan och tycker att det är ett coolt företag. Min plan var att återvända till konsultbranschen, och då gärna till ett företag som Unicus, när jag hade genomfört de förändringar jag ville göra på mitt tidigare jobb. Nu slumpade det sig så att jag förlorade jobbet under våren 2020 på grund av Corona, och ett par veckor efter det hände såg jag den här jobbannonsen.

Så du gillar branschen och tanken att vara med och göra skillnad?

– Absolut! Möjligheten att få vara med och bidra till nytta för våra kunder, medarbetare och hela samhället adderar en extra dimension för mig. Jag har aldrig sökt ett jobb som jag velat ha så mycket som jag ville ha det här jobbet!

Berätta lite om vad du har jobbat med innan du började hos oss?

– Jag har arbetat i olika roller, från ekonomichef till försäljning och har varit entreprenör i konsultbranschen. Den röda tråden är att jag vill skapa förbättringar och gillar att arbeta med människor. Frågor som rör delaktighet är också viktiga för mig. Om jag ser tillbaka på mitt yrkesliv så trivs jag som bäst när jag får vara med och visa individer hur deras insats bidrar till helheten. För mig är det självklart att vi människor mår bra av få använda våra talanger och förmågor, och att känna oss uppskattade.

Vi tror att olikheter gör starka team. Kan du se någonting som du bidrar med som skiljer sig från oss som blir dina kollegor nu?

– Jag kan bidra med att få Unicus att växa, god energi och skratt. Det är nog i och för sig inte unikt för just mig, men jag tänker att sättet vi bidrar kan se lite olika ut eftersom vi har olika erfarenheter och personligheter.

En av de saker som vi gör lite annorlunda på Unicus är rekryteringsprocessen. Hur upplevde du den?

– Det var en ganska lång process där jag hann lära känna er och ni hann lära känna mig. Min upplevelse var också att den bild jag fått av Unicus, och er som personer när jag läst artiklar och inlägg på LinkedIn, stämmer väl överens med verkligheten. Vi har lärt känna varandra bra, och det gjorde att det kändes tryggt att skriva på anställningsavtalet.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Familjen är det absolut viktigaste för mig och även om barnen börjar bli vuxna så gör vi mycket tillsammans. Vi lagar god mat, äter länge och spelar sällskapsspel tillsammans. Jag älskar också att vara i skogen och på hösten är min stora passion att plocka svamp. Vi har ett lantställe i Värmland och vi åker dit så ofta vi kan för att vandra och paddla. Det är en speciell känsla att vara ute i vad som känns som är oändliga skogar. För vår del blir det mest dagsturer eftersom vi är mer intresserade av naturupplevelsen än att bära tungt och sova ute.