Unicus konsult Theodor jobbar på SEB sedan hösten 2018 och är en uppskattad kollega i ett team som arbetar med att stänga ner ett av banken egenutvecklat system för valutahandel och ersätta det med ett modernare system.

Hej Theodor, vad gör du på jobbet?

– Just nu bygger jag en hemsida med databaskoppling och API:er för att kunna boka affärer. I det här projektet får jag chansen att tillämpa den programmeringskunskap jag skaffat mig under mina studier inom Java, Spring och Angular. Det väldigt mycket kod som ska skrivas, och det är utmanande men kul.

Du har pluggat programmering de senaste två åren. Är du en person som gillar att lära dig nya saker?

– Jag skulle snarare beskriva det som att jag gillar att vara bra på saker, och så är det nog för de flesta av oss. Jag vill hellre fokusera på någonting och blir riktigt bra på det än att lära mig många olika saker. Inom allmänkunskap är jag helt värdelös, men inom programmering kan jag mina grejer.

Hur tycker du att det fungerar att arbeta hemifrån?

– Det funkar hur bra som helst. Det är lätt att fokusera och genom att inte behöva resa till jobbet blir det mer tid över i vardagen. Vi som jobbar tillsammans kommunicerar med direktmeddelande och Skype, och det finns alltid någon till hands om någonting behöver diskuteras.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Träning är ett stort intresse. Jag spelar badminton och hade tänkt att börja med jiujitsu igen när corona satte stopp för det. Sedan har jag också ett gym hemma med justerbara hantlar som gör det möjligt att lasta på mycket vikt.

Hur mycket tar du i bänkpress?

– Jag har tagit 105 kilo i bänkpress och har maxat 180 kilo marklyft.

Du har också imponerande schackmeriter. Berätta lite om ditt intresse

– Båda mina föräldrar höll på med schack och det föll sig naturligt att jag också började spela. När jag var åtta år vann jag SM i min åldersgrupp och fick åka på nordiskt mästerskap i Köpenhamn. Annars är min främsta merit att jag vann SM Weekend för två år sedan, som är en kortversion av vanliga SM som håller på en vecka. Under den turneringen spelade jag oavgjort mot en person som vunnit fyra SM-titlar. Det är jag stolt över!

På tal om att vara stolt så fanns det en grej till, eller hur!

– I somras fick jag tillbaka min rank topp 350 i Europa på Dota 2. Det är ett strategispel med över fem miljoner spelare i Europa så det känner jag mig stolt över.