Skönt att kunna ta en sovmorgon – är det verkligen nödvändigt att borsta håret? (det syns ju ändå inte även om jag skulle ha videomöte) – oj, jag glömde lunchen – va, börjar det redan bli mörkt? jag som inte varit ute på hela dagen.
Känner någon igen sig?

Att arbeta hemma kan ha både positiva och negativa aspekter. För många kan det vara svårt att skapa och bibehålla bra rutiner i vanliga fall. Och rutiner är viktiga för alla, även om de kan vara ännu viktigare för de som har en asperger diagnos.
De flesta av våra konsulter arbetar nu hemifrån precis som många andra. För att hjälpa både mig själv och dem med rutiner har jag tagit fram en mall (varsågod att ladda ned) som alla ska reflektera över för att sedan ta fram sin egen version.
Exempel på bra reflektioner som jag fått ta del av kring frågan “Saker som är viktiga för mig för att jag ska må bra” är: – Ta en promenad efter jobbet; Jag behöver ”gå hem” för att känna mig ledig på kvällen. – Mat för att må bra och hålla igång; Äter tre måltider och två frukter per dag för att hålla igång För mig själv tror jag att morgonpromenaden är en av de viktigaste sakerna för få en bra start på dagen! Vad är viktigt för dig?

Ladda ned mallen för hemarbete här

/Malin