Unikt norskt företag startar i Stockholm

Det norska bolaget Unicus etablerar sig i Stockholm i januari 2017. Unicus är ett konsultföretag som är inriktat på kvalitetssäkring och test av IT-system, där alla konsulter har ASD/Aspergers syndrom . De egenskaper som följer med diagnosen har visat sig vara särskilt användbara inom just test och kvalitetssäkring.

– Vi är i en brytningstid och med ett näringsliv där tempot stegras. Risken för fartblindhet är stor, det är lätt att människor med andra perspektiv inte får plats.

Samtidigt lever vi med en ständig brist på IT kompetens. Unicus affärsidé att erbjuda högkvalitativa IT-tjänster inom test och kvalitetssäkring och göra detta med personer som har det tufft på eller står utanför arbetsmarknaden är stort. Att Unicus dessutom möjliggör för företag att gå från ord till handling och visa sitt sociala engagemang gör att mitt uppdrag känns än större säger Anders Barnå i Unicus Sverige.

Unicus har rekryterat Anders Barnå för att utveckla verksamheten i Stockholm. Anders, som har ett långt förflutet i konsultbranschen   bl a från Connecta. Närmast kommer han från en roll som VD och koncernchef på Konsultbolag1. Ett bolag som allt sedan sin start 2001 varit ledande på den svenska marknaden inom kravhantering och tester. Unicus Sverige kommer att ha sitt kontor i Stockholms innerstad.

Om Unicus

Unicus AS startade 2009 i Oslo av grundaren Lars Johansson-Kjelleröd. I Oslo har Unicus 25 anställda och på kundlistan återfinns Statoil, Telenor, DNB, Hafslund, Nordea mfl. Nu under januari expanderar verksamheten till Stavanger och Stockholm. Mer att läsa om Unicus finner du på www.unicus.no.

För mer information, kontakta:

Unicus grundare Lars Johansson-Kjelleröd, lars@unicus.no tel +47 95 77 41 98
Styrelseordförande Espen Daae, ed@ferd.no tel +47 93 47 00 07
Vd Anders Barnå, anders@unicus.no tel +46 709 35 10 63

Unicus AS är ett av bolagen i Ferd Sosiale Entreprenörers investeringsportfölj .