Å leve med autisme innebærer en rekke utfordringer i livet, som andre slipper unna. For noen er hverdagen preget av sosiale utfordringer, for andre betyr det konsentrasjons- eller læringsvansker. Det betyr at det er vanskelig for mange å finne en jobb og for noen er det også utfordrende å studere.

2. april er FN-dagen for bevissthet rundt autisme. På denne dagen arbeides det for å øke forståelsen i samfunnet for autisme gjennom markeringer og formidling av kunnskap. Ikke minst deler mange med autisme sine personlige erfaringer.

Vi i Unicus jobber daglig med personer med Asperger. Alle har forskjellige historier. Graden av utfordringer varierer. Men felles for alle er at de har egenskaper og kompetanser som betyr at de kan gjøre en forskjell. Det gjelder mange flere på autismespekteret enn de som jobber i Unicus. Men for at de skal lykkes, krever det at vi andre endrer oss litt også. Kanskje du skal våge å tenke litt annerledes neste gang du ansetter eller leier inn en konsulent?

“On World Autism Awareness Day, we speak out against discrimination, celebrate the diversity of our global community and strengthen our commitment to the full inclusion and participation of people with autism. Supporting them to achieve their full potential is a vital part of our efforts to uphold the core promise of the 2030 Agenda for Sustainable Development: to leave no one behind.”

UN Secretary-General António Guterres

https://www.un.org/en/events/autismday/index.shtml

PS. Bildet viser det hvite hus som farges blått for å markere autismedagen