Hej Göran, du var en av de första konsulterna som blev anställd på Unicus i Sverige. Hur upplever du att dagens Unicus skiljer sig från när du började 2017?

– Då var det ett litet företag som precis hade startat och vi hade lokaler i ett kontorshotell. Idag har vi ett eget kontor och är till antalet medarbetare ett mycket större företag. Visst har mycket förändrats, men framför allt upplever jag att väldigt mycket är sig likt. Samarbetet med min konsultchef ser likadant ut och eftersom jag har uppdrag ute hos kund märker jag bara att vi har blivit fler på våra lunch- och månadsmöten.

Vad gjorde du innan du började på Unicus?

– Jag hade några jobb under kortare perioder, men det blev inte särskilt lyckat. Trots att jag skickade in många ansökningar till jobb jag gärna ville ha så blev det inte napp. Jag lyckades helt enkelt inte få något av de jobben som passade mig.

Du upplever att det var svårt att ta dig igenom en rekryteringsprocess?

– Ja, min svårighet har varit att söka jobb; det är jag inte bra på. Här på Unicus har jag fått hjälp att hamna på rätt plats, och när jag väl har ett uppdrag fungerar det bra på arbetsplatsen.

Hur upplevde du att det har varit att arbeta på distans under pandemin?

– Att växla över till distansarbete kan man tycka är en stor grej, men jag tycker inte att mitt arbete förändrades på något stort sätt. Det fungerar bra.

Hur trivs du i konsultrollen?

– Väldigt bra. Jag trivs med att ha möjligheten att se hur det funkar på olika håll i den stora världen och att uppleva nytt på olika ställen. Hittills har jag arbetat på bank och i ett kraftbolag, och det är spännande att få en inblick i olika företag och branscher. Jag gillar att lära mig saker och ha koll.

Håller du koll på hur det går för Unicus?

– Vi har månadsmöten där vi går igenom verksamhetens resultat och får ta del av olika utbildande föreläsningar. Det är roligt att få en inblick i hur vår verksamhet utvecklas, hur konsultvärlden fungerar och vad som är på gång inom IT. Det är roligt att vara inkopplad och engagerad.