• Jag ser verkligen fram emot att skapa nytta för Unicus kunder, både befintliga och nya, och att bidra till att fler skickliga personer med Asperger får anställning. Det känns otroligt meningsfullt att denna outnyttjade kompetens i vårt samhälle tas till vara. Självklart ser jag också fram emot att lära mig mer om test, säger Sara.

Du kommer ifrån en verksamhet som precis som Unicus också bygger på att alla människor kan delta i arbetslivet med rätt stöd. Var det en tillfällighet att du började arbeta där?

  • Inte alls! Jag är marknadsekonom i botten och började min karriär inom marknad och kommunikation i belysningsbranschen. Sedan när jag var föräldraledig, och fick tid att reflektera, landade jag i att jag ville arbeta med något som kändes meningsfullt. Visst kan lampor göra oss glada, men mitt kall är att hjälpa människor. Ingenting gör mig så glad som att se andra växa.

Vilken erfarenhet har du med dig från Misa som du tänker att du kommer ha särskilt god nytta av i din nya roll på Unicus?

  • Rent praktiskt har jag exempelvis erfarenhet av att bygga nätverk, etablera arbetsgivarsamarbeten och hålla utbildningar. Jag har också lett olika projekt, bland annat ett för att ta fram ett CRM-system för att hantera lediga praktikplatser. Men lika viktigt tänker jag är att jag har med mig insikten att det sällan bara finns ett rätt sätt att göra saker och ting. Jag har haft förmånen att jobba med människor med många olika funktionsvariationer och det har vidgat mina vyer i flera avseenden.

Du kommer att jobba nära Unicus vd Anders Barnå och konsultchef Malin Allard. Vad tänker du att du kommer att tillföra till teamet utöver den rent praktiska avlastningen?

  • De jag har jobbat med tidigare brukar beskriva mig som en glad person som har mycket driv och energi. I alla jobb där man träffar många människor kan man behöva en extra inspirationsboost – den hoppas jag att jag kan tillföra! Sedan har jag också en god kunskap om Asperger och erfarenhet av att hjälpa olika individer att må bra och fungera på arbetet.

Vill du berätta någonting om vem du är privat? Vad tycker du om att göra på fritiden?

  • Jag har en man och fyra barn mellan 10 och 17, så en stor del av mina kvällar och helger kretsar kring aktiviteter med familjen. Men jag tycker också om att träna, både för att må bra i kroppen och för att få mental återhämtning. Jag springer ett par gånger i veckan, eller snarare ”mysjoggar”, och tränar några olika varianter av yoga. Jag älskar att resa och att lära mig nya språk och pluggar just nu spanska på kvällskurs. Jag har ett stort intresse för hälsosam kost, läser mycket böcker och träffar ofta vänner

Vi är ju förstås också supernyfikna på ditt fina efternamn. Vill du berätta var det kommer ifrån?

  • Det är indiskt och det kommer ifrån min svärfar.