Marcus har varit konsult på Unicus sedan våren 2019 och har idag uppdrag på Handelsbanken där han hjälper till med funktionella och tekniska tester. I den här artikeln ställer vi sju nyfikna frågor till honom.

Vilka egenskaper bidrar till att du är bra på ditt jobb?

Jag har väldigt lätt för att hantera tidsbrist, tighta deadlines och är bra på att dela upp stora uppgifter i mindre, hanterbara delar. Jag tar fram ett blankt papper, skriver målet längst ner och det jag redan vet skriver jag överst. Sedan närmar jag mig en lösning genom att fylla ifrån båda hållen.

Vilken dag i veckan gillar du bäst på jobbet? Varför?

Onsdagar är den bästa dagen på veckan! På måndagar får man ofta nya saker för veckan att göra och på fredagen ska säcken knytas ihop. På onsdagar kan man ägna sig åt att planera, se detaljer och översikt.

När har du som mest energi under dagen? Vad passar du på att göra då?

På morgonen! Jag är ingen utpräglad morgonmänniska, men då har jag inte hunnit få mängder av intryck från det som pågår runtomkring och ta tag i de problem jag inte kunnat lösa dagen innan. Har jag uppgifter som kräver längre perioder av fokus väntar jag ofta med dem till på eftermiddagen. På morgonen är jag kreativ och problemlösare.

Har du något knep för att fylla på med energi under dagen?

Jag lyssnar gärna på musik, allt från de senaste pophitsen till hårdrock. Ofta låter jag appen föreslå en blandning som jag lyssnar på. Ett annat sätt för mig att få ny energi är att koppla bort omgivningen och föreställa mig att jag är någon annanstans, och spelar upp en berättelse eller ett äventyr i min fantasi. Lite som att dagdrömma. Jag kan exempelvis se mig själv gå i en skog full av ekar.

Vad gör du på fritiden? Har du någon oväntad hobby?

Jag tränar på gym tre gånger i veckan och när det är säsong spelar jag även golf. Det roliga med golf är när man får den där träffen som bara inträffar en gång per runda, men som gör att man längtar ut på nytt när man kommit hem. Jag gör även små programmeringsuppgifter och utmaningar som man kan hitta på nätet. 

Använder du några hjälpmedel för att skapa goda förutsättningar på arbetsplatsen.

Hörlurar för att lyssna på musik och stänga ute buller, och penna och papper för att kunna skriva ner flyktiga tankar. Jag använder one note- anteckningsbok på datorn för att skriva en enkel form av jobbdagbok varje dag för att det ska vara enkelt att gå tillbaka för att se vad vi gjort eller vad som sas en specifik dag.

Har du någonting som du hoppas ska hända under 2020?

Vara med i en Capture the Flag-tävling, som är en tävling som är utformad för att lära sig mer om säkerhet och säkerhetslösningar. I övrigt vill jag fortsätta arbeta i spännande och utmanade uppdrag där jag för möjlighet att lära mig nytt. Jag vill gärna ha ett uppdrag där jag får arbeta med testautomatisering eller programmering.