Efter många år i Stockholm lämnar nu Robin livet som entreprenör för att flytta närmare sina skånska rötter och ett familjeliv på västkusten. Nästa steg är att bygga upp Unicus nya verksamhet i Göteborg.

Kameran fladdrar till och videomötet tar sin början. Jag möts av ett vänligt leende och Robin börjar med att tacka mig. En timme tidigare frågade han om vi kunde flytta fram mötet lite. Det var såklart inget problem. Robin förklarar att han verkligen försöker prioritera sin hälsa och att inte stressa. Nu kunde han avsluta sitt träningspass i lugn och ro.

– Efter min paus i höstas är det viktigaste att prioritera mig själv, förklarar Robin. Jag tror jättemycket på återhämtning och där är träningen viktigast för mig.

Det var under hösten som Robin bestämde sig för att sätta hälsan och familjen framför det hektiska livet som entreprenör. Efter många år i Stockholm ska han nu bli Unicus konsultchef i Göteborg. Han förklarar att det kommer bli skönt att vara anställd och arbeta kontorstid tillsammans med de andra på Unicus. Jag frågar honom hur det känns att byta kustsida.

– Min fru är från Göteborg och har tjatat på mig i tio år att vi ska flytta dit, säger Robin med ett skratt. I höstas bestämde jag mig för att inte fortsätta driva bolaget i Stockholm. Då blev det självklart att vi ska flytta till Göteborg så vi kommer närmare min frus familj.

“Jag älskar relationer och är nyfiken på vad människor gillar”

Robin har i flera år följt Unicus verksamhet. Första kontakten var ett möte för flera år sedan, när Unicus öppnade upp i Stockholm. Då hade Robin precis startat Hives, en innovationsplattform som för samman kompetenser från hela landet. Lagom till hösten och planerna om att flytta västerut, såg han annonsen som konsultchef för Unicus.

– Unicus har hittat en lucka i att kunna hjälpa personer att komma in på arbetsmarknaden. De har grymma konsulter, men som utan stöttning har haft dålig erfarenhet av arbetslivet sedan innan. Som entreprenör gillar jag att det inte är en välgörenhet utan ett vinstdrivande bolag. Jag gillar konceptet supermycket!

Med en bakgrund inom försäljning och att driva bolag, lämnar nu Robin rollen som grundare på Hives. Men det har aldrig varit försäljningen som driver honom, utan kontakten med nya människor. Jag frågar om han är socialt utsvulten efter två år med pandemi-restriktioner:

– Ja, det är man verkligen! ​​Framför allt är jag en people person. Jag älskar relationer och är nyfiken på vad människor gillar.

Drivkraften är ett genuint intresse för medarbetarnas upplevelse

Att starta upp nya verksamheter är inget nytt för Robin. Fullt engagemang och driv har varit parollen från starten 2014. Först på UCIT som var ett management konsultbolag för förändringsprojekt utifrån medarbetarnas behov och idéer:

– Jag har varit ute hos kunder som ICA, SVT och Ramirent för intervjuer och workshops med deras medarbetare. Allt för att verkligen förstå och ta vara på deras situation, perspektiv och olikheter.

Efter många timmar på vägarna ville de hitta ett sätt för kompetenser att mötas utan att behöva resa land och rike runt. Det blev startskottet för innovationsplattformen Hives. Målet var att föra samman olika människors perspektiv och idéer. Förmågan att gå från tanke till handling märks tydligt i vårt samtal.

– Jag gör hellre nu och snabbt, än långsamt och sen. Får jag en idé så testar jag den gärna direkt.

Med en stark drivkraft och förmåga att lösa problem för andra, är det desto viktigare att prioritera sig själv på fritiden. När Robin är ledig vill han gärna umgås med sina barn eller ge sig ut till någon arena, idrottshall eller travbana.

– Jag älskar live-sport! För mig handlar sporten om gemenskap. Jag gillar att vara på plats. Man känner liksom stämningen i hela kroppen – det tycker jag är coolt.

“Mycket kan man lösa med struktur och tydlighet“

När jag pratar med Robin slås jag av hans nyfikenhet och förmåga att lyssna in situationen. Det är tydligt att gemenskap och relationer är viktiga. Han berättar att han ser fram emot att få utveckla sitt ledarskap tillsammans med de andra ledarna på Unicus. Så vem är Robin som ledare?

– Jag jobbar mycket med empati, att lyssna och försöka sätta mig in i situationen. Personen på andra sidan bordet har förmodligen en helt annan syn på vad som har hänt. Jag är väldigt medveten om det och försöker att inte döma eller dra för tidiga slutsatser.

Ett närvarande ledarskap behöver också struktur för att skapa en bra grund för medarbetarna. Nu ser han fram emot Unicus resa på västkusten, men också att fortsätta min egen personliga resa med en bättre livskvalitet. Det är en balans mellan prestation och återhämtning, så hur gör man för att skapa ett hållbart arbetsliv?

– Mycket kan man lösa med struktur och tydlighet. Det fokuserar Unicus mycket på, och det är något som människor utanför autismspektrat kan lära sig av. Sen måste jag ju trycka på återhämtning och träning. Det är en jättestor del av mitt välmående, avslutar Robin.