Mats Bäckmark arbetar som testledare på avdelningen FX Risk på SEB, med ansvar för ett tradingsystem för valutahandel. Just nu jobbar gruppen i ett projekt där man stänger ner ett gammalt egenutvecklat system som ska ersättas av Murex, som är nytt och modernt. Men Mats är inte bara testledare, utan han är även workbuddy åt Unicus konsulter Simon och Teodor. 

Kan du berätta lite om din bakgrund. Har du alltid jobbat med test? 

Från början jobbade jag med utveckling, men insåg att jag tyckte att det var väldigt roligt och intressant att försöka hitta fel. Så jag började jobba med prestandatester hos min tidigare arbetsgivare som var ett försäkringbolag, och det var i den rollen jag började här på SEB. Det handlar om att utsätta systemen för hårt tryck och se vad de orkar med. 

Idag arbetar du som testledare. Vad är det som gör att du trivs i den rollen? 

Jag tycker att det är roligt att koordinera, leda människor och trivs även med de administrativa bitarna i rollen som att föra statistik och göra grafer. Men i det här projektet jobbar jag även en del hands-on med test också. 

För ett par år sedan fick du frågan om du ville bli workbuddy. Hur kändes det? 

När jag fick höra om Unicus affärsidé tyckte jag att det lät toppen. Man får riktigt vass kompetens samtidigt som man också gör en samhällsgärning. Det var en perfekt matchning för vår avdelning. För mig personligen kändes det också bra. Jag har lätt för att ta kontakt med människor och tycker om att hjälpa dem omkring mig att trivas på jobbet och att samarbeta bra. Det känns meningsfullt. 

Kan du berätta lite om hur du planerade onboardingen av konsulterna? 

När jag bytte tjänst på SEB, och började i den gruppen jag arbetar i nu, fick inte någon ordentlig introduktion de första veckorna. Dels på grund av att jag flyttade internt, dels att jag lite senare skulle gå en intern utbildning inom tradingområdet. Jag mindes att jag kände mig lite vilsen och att jag gärna hade fått en liten introduktion direkt när jag började, både till Murex men också till gruppen.

Så utifrån min egen erfarenhet gjorde jag en plan där konsulterna under ett par veckor fick träffa kollegorna i smågrupper. Först för jobbsnack och sedan för lunch.  Det gav dem en chans att lära känna oss, men det gav också mig och kollegorna en möjlighet att utforska vilken typ av uppgifter som skulle passa dem. 

Vad jobbar Simon och Teodor med på dagarna? 

De jobbar mycket med våra automatiserade tester och imponerar hela tiden med sin förmåga att effektivisera och hitta smartare lösningar. Just nu pågår en stor uppgradering av Murex som också innebär att all våra automatiska tester måste migreras till den nya versionen. Här måste man in och ändra några detaljer i varje script vilket är väldigt tidsödande, och därför skapade Simon och Theodor ett eget script som uppdaterar alla automattest-scripten. En lösning som inte ens vår leverantör har! Jag skulle säga att det här exemplet är väldigt typiskt dem. När de ställs inför rutinuppgifter letar de alltid efter ett sätt att effektivisera och automatisera. 

Kan du peka på någon särskild utmaning som du hjälper dem med? 

Simon och Teodor är verkligen duktiga på sitt jobb. Däremot är de inte lika bra på att kommunicera vad de gör. När de löser ett problem skickar de inte ett mejl och berättar de för gruppen, utan de går vidare på nästa. Så jag behöver se till att det finns en struktur på plats som synliggör värdet av det de skapar.