Var du som jag snoga i våras – såg till att “gå” till och från jobbet även när jag satt hemma, satte på mig “jobbkläder” varje dag och planerade in vardagsmotionen.

Under sista månaderna har jag märkt att jag tappat energi och rutiner och hamnat i en situation där jag inte tar till vara på fördelarna med att sitta hemma längre.

Under en period när jag var tillbaka till kontoret insåg jag vilken energi jag får av att träffa kollegorna där. Men jag även började även se och kunnat ta tillvara på fördelarna med hemarbete igen.

Det har blivit tydligt för mig att det finns fördelar både med att sitta på kontoret och att sitta hemma och jobba. Men även att en del saker går att överföra från den ena miljön till den andra (som att gå ut och äta lunch även när jag jobbar hemifrån för att få miljöomväxling och att det går att avbryta för en promenad mellan möten även på kontoret).

Som hjälp till mig själv har jag reflekterat kring ett “schema” där jag synliggör för mig själv hur min dag ser ut. Utifrån det kan jag sedan välja vad jag vill förändra och hur. Det är även ett verktyg vi delat med alla på Unicus.

Låna det gärna även du med och anpassa utifrån vad som är viktigt för dig!